کلاهبرداري بزرگ با فروش ويزاي جعلي به آژانس هاي گردشگري + عکس متهم

به گزارش ميراث آريا(chtn) ، چهارم مرداد امسال مدير يکي از آژانس هاي هواپيمايي با مراجعه به دادسراي ناحيه 5 تهران، با طرح شکايتي اعلام کرد که فردي به بهانه تهيه ويزاي آمريکا و اروپا ــ شينگن ــ ، اقدام به کلاهبرداري از او کرده است.

با تشکيل پرونده مقدماتي و ارجاع پرونده به پايگاه دوم پليس آگاهي، مدير آژانس مسافرتي در اظهارات خود به کارآگاهان گفت: 17 خرداد امسال فردي با مراجعه به شرکت خدمات مسافرتي وي در خيابان ستاري و پس از جلب اعتماد ادعا کرد که قادر به اخذ ويزاي آمريکا و همچنين ويزاي شينگن اروپا است و در اين رابطه مبادرت به تنظيم قرارداد کرد و مبلغ 60 ميليون تومان به اين شخص پرداخت کردم.

مالباخته در خصوص نحوه اطلاع خود از کلاهبردار بودن اين شخص به کارآگاهان گفت:براي يکي از بستگانم که متقاضي عزيمت به کشور آلمان بود ـ از طريق مرتضي ـ يک فقره ويزاي شينگن آلمان تهيه کرده اما پس از عزيمت وي به کشور ترکيه براي مسافرت به آلمان، متوجه شديم که ويزاي ارائه شده جعلي است و پليس ترکيه پس از دستگيري و مدتي حبس او را به ايران بازگرداند.

با آغاز رسيدگي به اين پرونده و مراجعه ديگر مديران آژانس هاي مسافرتي و همچنين متقاضيان دريافت ويزا جهت مسافرت به خارج از کشور به پايگاه دوم پليس آگاهي، تحقيقات براي شناسايي و دستگيري متهم در دستور کار کارآگاهان قرار گرفت.

شيوه هاي کلاهبرداري متهم
در شيوه اول، متهم پس از شناسايي افراد در اطراف سفارتخانه‌ها بويژه سفارتخانه هاي دو کشور آلمان و ايتاليا، با طرح ادعاي اخذ ويزا، اقدام به دريافت پول از مسافران کرده و در ازاي آن، ويزاي جعلي در اختيار اين افراد قرار داده است.

در شيوه دوم، متهم با مراجعه به مديران آژانس هاي مسافرتي و معرفي خود به عنوان کارمند رسمي يکي از سازمان مرتبط با گردشگري و يا مدير و سهامدار آژانس خدمات مسافرتي، اقدام به تنظيم قرارداد با آژانس هاي مسافرتي و نهايتا تحويل ويزا کرده که مديران آژانس هاي مسافرتي نيز با مراجعه مسافران و اطلاع از جعلي بودن ويزاهاي صادر شده از سوي متهم، مجبور به بازپس دادن پول مسافران مي شدند.

کلاهبرداري ميليوني از مسافر اروپا
يکي از مالباختگان در پنجم مهر امسال، در اظهارات خود به کارآگاهان گفت: حدودا 35 روز پيش، به آژانس مسافرتي... رفته و براي سفر به خارج از کشور با مدير آژانس صحبت کردم. در آنجا با آقاي مرتضي ( متهم ) آشنا شده و وي براي تهيه ويزا، مبلغ 40 ميليون تومان را پيشنهاد کرد و مدير آژانس نيز وي را به عنوان کارمند خود معرفي کرد. من هم بابت سفر، 20 ميليون تومان به حساب متهم و مبلغ 10 ميليون و 600 هزار تومان نيز به حساب مدير آژانس واريز کردم. قبل از واريز پول، زماني ه در خصوص ميزان شناخت و اطمينان به آقاي مرتضي سؤال کردم، مدير آژانس با اطمينان اظهار داشت که اين فرد يکي از مطمئن ترين افراد شرکت است اما زماني که براي مسافرت به فرودگاه مراجعه کردم، متوجه شدم که ويزا تقلبي است.

دستگيري متهم
با توجه به شيوه و شگرد متهم در شناسايي مالباختگان، کارآگاهان محل هاي تردد متهم را شناسايي و اين مکان‌ها را تحت مراقبت نامحسوس خود قرار داده و سرانجام موفق به دستگيري مرتضي. سي و يک ساله در ميدان فردوسي تهران شدند.

با انتقال متهم به پايگاه دوم، وي در اظهارات اوليه منکر هرگونه کلاهبرداري از مالباختگان و يا صاحبان آژانس هاي مسافرتي شده و اظهار داشت که در زمان مراجعه مسافران به آژانس هاي مسافرتي تنها اقدام به دريافت مدارک مسافران براي برگزاري تورهاي مسافرتي کرده اما پس از مواجهه حضوري با مديران آژانس هاي مسافرتي و ديگر مالباختگان به ناچار لب به اعتراف گشود و به دريافت پول از مديران آژانس هاي مسافرتي و همچنين مسافران متقاضي ويزا اعتراف کرد.

همچنين در ادامه تحقيقات و بر خلاف ادعاي متهم مبني بر معرفي خود به عنوان کارمند يکي از سازمان هاي مسافرتي مرتبط با گردشگري مشخص شد که وي در حدود دو سال پيش از اين سازمان اخراج شده و در حال حاضر هيچگونه ارتباط و يا وابستگي به اين سازمان ندارد.

سرهنگ کارآگاه مهرداد يگانه ــ رئيس پايگاه دوم پليس آگاهي تهران بزرگ ــ با اعلام اين خبر به ميراث آريا گفت: با توجه به اعترافات متهم و تحقيقات تاکنون دهها مالباخته اي که از سوي متهم مورد کلاهبرداري قرار گرفته اند شناسايي و به پايگاه دوم پليس آگاهي دعوت شده اند لذا از ديگر مالباختگان و مديران شرکت هاي آژانس هاي مسافرتي به ويژه در مناطق غرب و شمال غرب تهران که بدين شيوه و شگرد مورد کلاهبرداري قرار گرفته اند دعوت مي شود تا براي شناسايي متهم و طرح شکايات خود به پايگاه دوم پليس آگاهي تهران بزرگ واقع در خيابان آزادي ـ خيابان زنجان شمالي مراجعه کنند.

انتهای پیام/

کد خبر 139107215